Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Savooiekoolrolletjes met kip en salie

« Terug

Wijnadvies: Barbera d’Asti DOCG 

Ook in vegetarische en veganistische variant

Savooiekool komt oorspronkelijk uit de historische Savoyestreek, (nu de regio’s Piemonte, Valle d’Aosta en Savoie en Haute Savoie in Frankrijk). Het wordt veel gegeten.

2 takjes verse salie
350 gram kipfilet
50 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt
Peper/zout
8 bladeren Savooiekool
450 gr gezeefde tomatensaus
2 takjes oregano
1 el suiker
1 eetl witte wijnazijn
8 katoenen touwtjes van 40 cm

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1 cm. Haal de blaadjes van de salietakjes en hak ze fijn. Meng dit met de kip en de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de nerf van de koolbladen op de bolle kant overdwars een beetje in. Zo wordt hij iets zachter en buigt makkelijker mee. Het dikste stuk van de nerf kan je in een driehoekje eruit snijden (ongeveer 2 cm). Let op dat je het blad niet afsnijdt, dan wordt het blad te kort om een goed rolletje te maken.

Breng een pan met wat zout aan de kook en blancheer de koolbladeren één voor één 2 minuten. Laat afkoelen.

Breng in een pan de tomaten saus aan de kook. Hak de blaadjes van de oregano fijn en doe erbij, net als de suiker en de azijn. Breng aan de kook en zet het vuur uit.

Verdeel het kipmengsel in 8 porties. Leg een koolblad met de bolle kant naar onderen, met de inkeping naar beneden, op het werkblad en leg er één deel van het kipmengsel in, 1 cm boven de inkeping. Sla het onderste deel van het blad eroverheen en vouw dan de zijkanten naar binnen over het mengsel. Zo blijft het mengsel er goed inzitten. Rol nu helemaal verder. Neem een stukje touw en bind het er omheen.

Herhaal dit met de andere bladeren en leg de koolrolletjes voorzichtig in de saus. Laat een half uur op zacht vuur pruttelen tot ze gaar zijn. Haal de koolrolletjes uit de saus en leg even apart. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep er wat van op een bord. Leg twee koolrolletjes erop.

Vegetarische kipstukjes zijn een goede vervanger voor de kipfilet.

Voor de veganistische versie kan je de Parmezaanse kaas vervangen door 2 el gistvlokken.

Buon apetito!

Share |

Er zijn nog geen reacties Bij “Savooiekoolrolletjes met kip en salie” »

Reageer op dit bericht

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl