In 2012 heb ik de liefde voor wijn ontdekt door het werk in een wijnbar. In die periode ben ik wijn-spijs cursussen gaan volgen en heb ik bij het wijninstituut mijn wijnbrevet gehaald (SDEN 3). Ondertussen verbleef ik vaak in Piemonte, vanwege mijn toenmalige partner die daar vandaan komt, en uiteraard ging het wijnonderzoek daar uitgebreid verder. Zo ontdekte ik de bijzondere wijnen van deze streek en heb ik Piemonte, zijn gastronomie, zijn cultuur en zijn mensen van binnenuit leren kennen en ik ben er veel van gaan houden.
Zo is in 2016 Vinologi ontstaan. Inmiddels heb ik ontzettend veel bezoekjes aan wijnboeren daar afgelegd en met velen een goede band opgebouwd wat een vertrouwde basis geeft voor het bedrijf.
Met het wijnassortiment probeer ik zo veel mogelijk gebieden van Piemonte te vertegenwoordigen en daarmee gepaard gaande diverse (meest autochtone) druivenrassen, wat een breed palet aan smaken brengt.
Voor mij is wijn onlosmakelijk verbonden met eten. Ik laat jullie de wijnen dan ook graag proeven in combinatie met diverse, veelal Piemontese, smaken. Het maakt het proeven nog completer. Mijn jarenlange ervaring als kok in restaurants en eigenaresse van een cateringbedrijf is wat dat betreft van toegevoegde waarde.
Omdat er zoveel te leren is over wijn en over dit speciale wijngebied blijft het bijzonder boeiend om mee bezig te zijn. Met veel plezier blijf ik hier altijd over leren en deel mijn kennis en enthousiasme graag met jullie!
Cincin,
Lonneke ten Hooven