Over Vinologi

In 2016 is Vinologi van start gegaan.  Mijn liefde voor Piemonte en de wijn uit deze streek inspireerden mij tot het opzetten van dit bedrijf. Maar Vinologi is meer dan alleen wijn. Ontmoeten, kunst en cultuur zijn met elkaar verweven in dit bedrijf, want voor mij is genieten van goed eten en drinken net zo belangrijk voor een rijk leven als aandacht voor kunst, cultuur en elkaar. En dat deel ik graag met jullie!

Een kort schrijven over hoe het zo allemaal tot stand kwam….

Mijn jonge jaren waren vol theater, tekenen schilderen, zingen en dansen.
Toen kwam, ineens, een ongekende de passie voor het koken aan bod. Ik las kookboeken als romans. Een koksopleiding, de keukens van gerenommeerde restaurants en ‘Samen Tafelen’ (diners waar iedereen zich kon inschrijven) volgden waarna ik een cateringbedrijf begon: ‘Koken op Maat’.

Met ‘Koken op Maat’ heb ik naast vele feesten en partijen o.a. de middeleeuwse keuken onderzocht en gepresenteerd samen met Ralph Rousseau op zijn viola da gamba en later bierbonbons voor brouwerij de Prael in Amsterdam, wat mij weer tot een opleiding tot chocolatier aanzette.

Ook heb ik mij verdiept in afrodisiaca, maakte bruidspakketten hiervan en gaf workshops.

Liefde voor Piemonte. 

Na zes jaar had ik behoefte aan wat anders en heb ik me gericht op het organiseren van evenementen met muziek en poëzie. De passie voor wijn kwam om de hoek kijken toen ik in een wijnbar ging werken. Er volgde cursussen en vele proeverijen. Mijn relatie met een Italiaanse muzikant heeft mij ooit naar Piemonte gebracht waar ik vervolgens óók verliefd op werd. Na prachtig veel mooie muziek, plaatsen, eten en wijnen heb ik mij verbonden met dit gebied. Ik heb het land van binnenuit leren kennen.

De muziek, de wijnen, het eten en de mensen uit dit gebied heb ik in deze tijd in mijn hart gesloten. Dit verworven land met zijn ‘vini esclusivi’ verrijken mijn leven en horen bij mij.