Recepten

  • Alle
  • Antipasti
  • Dolce
  • Primi Piatti - voorgerechten
  • Secondi Piatti- Hoofdgerechten
Alle
  • Alle
  • Antipasti
  • Dolce
  • Primi Piatti - voorgerechten
  • Secondi Piatti- Hoofdgerechten
Dolce

Abrikozentaartje (Crostata alla confettura di albicocche)

Wijnadvies: Birbet, Suris. 400 gr bloem175 gr suikerSnuf zoutRasp van een halve citroenschil200 gr koude boter in stukjes2 eitjes200 gr abrikozenjam1 eidooier Meng bloem, suiker, …

Lees meer →
Dolce

Baci di dama

Wijntip: Vino Chinato, altijd lekker met chocola! Baci di dama ongeveer 20 stuks. ‘Dames kusjes’ heten natuurlijk zo omdat ze lijken op lippen die elkaar …

Lees meer →
Antipasti

BAGNETTO VERDE op Crostini

Wijnadvies: Dolcetto d’Alba Een salsa verde (groene saus) die ook vaak begeleider is van een stuk vlees. Maar bij de borrel ook heerlijk op een …

Lees meer →
Dolce

Biscotti alle nocciole

Ingerediënten100 gr gebrande hazelnoten 60 gr rietsuiker85 gr zachte boter in stukjes45 ml melk1 tl vanille extract220 gr bloembeetje rietsuiker Doe de hazelnoten en suiker in …

Lees meer →
Secondi Piatti- Hoofdgerechten

BRASATO AL NEBBIOLO

 Wijnadvies: Nizza Silvano ‘Roero’ (100% Nebbiolo) 1 kilo runderlappen ½ tot ¾ liter nebbiolo wijn 300 ml  runderbouillon, zelf getrokken of van blokje naar keuze. …

Lees meer →
Dolce

Chocolademousse met Sinaasappel

Wijnadvies: Chinato della Tenuta.Deze kruidige likeurachtige wijn is een geweldig huwelijk met de volle chocoladesmaak van dit gerecht. Sinaasappel is in beide producten terug te …

Lees meer →
Antipasti

GEGRILDE PAPRIKA MET SALSA TONNATA

Wijnadvies: Rosato Langhe Nizza Silvano 3 paprika’s in gewenste kleur. 100 gram tonijn uit blik in olie 1 eetl kappertjes plus enkele losse kappertjes ter …

Lees meer →
Antipasti

Hartige rode rijst cake met Taleggio.

100 gr rode rijst 100 gr courgette geraspt 2 takjes tijm Een klontje boter 4 eitjes Zout/peper 20 gra parmezaanse kaas geraspt 90 gr taleggio …

Lees meer →
Primi Piatti - voorgerechten

Risotto met pompoen en salie

Wijntip: Roero Arneis. Je kunt ook een andere droge witte wijn nemen, maar deze matcht perfect bij dit gerecht! De salie is ook in het …

Lees meer →
Recepten

Savooiekoolrolletjes met kip en salie (ook vegetarische en veganistische variant)

Savooiekool komt oorspronkelijk uit de historische Savoyestreek, (nu de regio’s Piemonte, Valle d’Aosta en Savoie en Haute Savoie in Frankrijk). Het wordt veel gegeten. Wijnadvies: …

Lees meer →
Antipasti

ZOETZURE COURGETTES

Wijnadvies: ‘Sienra’ Arneis, Marchisio. 500 gr liefst kleine courgettes1 ui1 eetl zout250 ml natuurazijn150 gram suiker1 cm verse kurkuma, geraspt, of 1 tl gemalen kurkumapoeder1,5 …

Lees meer →