Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Zoetzure Courgettes

Wijnadvies: ‘Sienra’ Coste Delle Rose

Laat het zoetzuur minimaal 3 weken trekken alvorens open te maken.

Share |

Savooiekoolrolletjes met kip en salie

Wijnadvies: Barbera d’Asti DOCG 

Ook in vegetarische en veganistische variant

Share |

Risotto met pompoen en salie

Wijntip: Roero Arneis DOCG

Je kunt ook een andere droge witte wijn nemen, maar deze matcht perfect bij dit gerecht! De salie is ook in het aroma van deze wijn te herkennen en de hazelnoten versterken het filmende element (de ‘vettigheid’) van de wijn.

Share |

Hartige rode rijst cake met Taleggio

Wijntip: Grignolino

Erg lekker en leuk in bakblik, vegetarisch gerecht.

Share |

Gegrilde paprika met salsa tonnata

Wijnadvies: Langhe Rosato 

3 kleuren paprika’s met een heerlijke tonijn "salsa".

Share |

Chocolademousse met Sinaasappel

Wijnadvies: Vino Chinato

Deze kruidige likeurachtige wijn is een geweldig huwelijk met de volle chocoladesmaak van dit gerecht. Sinaasappel is in beide producten terug te vinden.

Share |

Biscotti alle nocciole

Wijntip: Birbet , Moscato
 

Heerlijke koekjes in de vorm van hartjes met gebrande hazelnoten!

Share |

Baci di dama

Wijntip: Vino Chinato, altijd lekker met chocola!

Baci di dama ongeveer 20 stuks.

‘Dames kusjes’ heten natuurlijk zo omdat ze lijken op lippen die elkaar raken in een kus.

Share |

Brasato al Nebbiolo

Wijnadvies: Roero DOCG 2017 of een andere Nebbiolo.

 

1 kilo runderlappen, ½ tot ¾ liter nebbiolo wijn, 300 ml  runderbouillon, zelf getrokken of van blokje naar keuze, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 2 takjes verse tijm, Circa 40 gram boter, Bloem, Zout/peper, Platte peterselie

Share |

Bagnetto Verde op Crostini

Wijnadvies:Dolcetto d'Alba
 

25 gram ansjovis uit potje of blikje, zonder de olie, 1 teentje knoflook ( grofgehakt,1 minuut gefruit in een beetje olijfolie), ½ bos platte peterselie, Scheutje witte wijnazijn, Scheut olijfolie, Eventueel wat broodkruim om de smaak wat zachter te maken.

Share |

Abrikozentaartje (Crostata alla confettura di albicocche)

Wijnadvies: Birbet, Suris

400 gr bloem, 175 gr suiker,  Snuf zout, Rasp van een halve citroenschil, 200 gr koude boter in stukjes, 2 eitjes, 200 gr abrikozenjam, 1 eidooier

Share |

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl