Paolo Zaniboni: een vrolijke kiwi producent en enthousiast wijnmaker met misschien wel het mooiste uitzicht over het meer van Viverone.
Paolo heeft een kleine cantina in de tuin waar zijn wijn gemaakt wordt en er is in zijn bedrijf van alles in ontwikkeling, zoals nieuwe aanbouwen en nieuwe wijngaarden. Hij maakt de meest verrukkelijke wijnen van de Ebaluce druif, waar hij geregeld prijzen mee wint, maar hij gebruikt ook Nebbiolo, Bonarda, Freisa en Barbera voor de typische blend voor de rode Canavese DOC.
De azienda is gelegen in het noordelijkere deel van Piemonte, tegen de wand van La Serra, een lange platte berg die in de ijstijd door een gletsjer is gevormd en als gevolg veel morene afzetting (van klei, kiezelstenen en schalie) heeft achtergelaten, in de vorm van een hoefijzer. Het is een soort amfitheater die beschutting geeft aan de wijnstokken in dit koelere klimaat.
Typisch voor de aanplant van Erbaluce is de pergola-stijl in de wijngaard. Deze schimmelgevoelige druif groeit dan zo’n 2 meter boven de grond over pergola’s heen en is op die manier beter beschermd tegen mist (vocht) en de kou van de grond in dit koelere klimaat.