Gelegen in Verduno, één van de elf dorpen van de appellatie Barolo, mag Cascina Massara wijn met de naam Barolo op de markt brengen. Er zijn slechts zo’n 1000 wijnmakers uit dit gebied met deze status, die de Barolo productie voor de hele wereld verzorgen.
Elk dorp in dit Barolo-gebied is onderverdeeld in kleine cru’s. Dit zijn speciale wijngaarden met een specialiteit in terroir (b.v. ligging, bodem en/of oude wijnstokken). Cascina Massara, brengt diverse Barolo’s op de markt, met druiven van verschillende cru’s.
De 10 hectare wijngaarden van dit wijnhuis bevinden zich allemaal op de heuvels van Verduno en worden grotendeels bebouwd met Nebbiolo, maar ook met Pelaverga, Barbera, Favorita en Dolcetto. De klei en kalkhoudende grond is perfect voor het krijgen van een rijk parfum en smaak.
Verduno is tevens een gebied van de zeldzaam voorkomende Pelaverga druif. Er zijn slechts elf producenten in de Verduno Pelaverga DOC, één van de appellaties van deze wijn, waaronder de familie Burlotto er één is. Er worden hier droge wijnen gemaakt van de Pelaverga. Het resulteert in een gelaagde mineralige, fruitige wijn met een herkenbaar pepertje in het aroma.