Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Abrikozentaartje (Crostata alla confettura di albicocche)

« Terug

Wijnadvies: Birbet, Suris

400 gr bloem, 175 gr suiker,  Snuf zout, Rasp van een halve citroenschil, 200 gr koude boter in stukjes, 2 eitjes, 200 gr abrikozenjam, 1 eidooier

Meng bloem, suiker, zout en citroenschil. Voeg de boter toe en wrijf dit met koele vingers door het meelmengsel. Doe de eitjes erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Of doe alles in een keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is. Maak er een bol van en laat afgedekt(of in folie verpakt) een uurtje rusten in de ijskast.

Vet een ronde bakvorm met een diameter van 22-24 cm in en bekleed met bakpapier.

Bestuif het aanrechtblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van 7 mm dik. Het deeg evt met wat bloem bestrooien tussendoor zodat het niet aan de roller blijft plakken. Bekleed de bakvorm ermee, snijd de randen bij en schep de abrikozenjam erin. Strijk tot een gelijkmatige laag.  Vorm van de rest van het deeg weer een bol en rol uit. Snijd nu repen van 1 cm breed en min 24 cm lang en leg ze in ruitvorm over het taartje. Snijd de uitstekende stukken bij. De eidooier opkloppen en met een kwastje de reepjes insmeren.

Bak de crostata in 50 minuten in de oven gaar.

Buon apetito!

Share |

Er zijn nog geen reacties Bij “Abrikozentaartje (Crostata alla confettura di albicocche)” »

Reageer op dit bericht

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl