Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Biscotti alle nocciole

« Terug

Wijntip: Birbet , Moscato
 

Heerlijke koekjes in de vorm van hartjes met gebrande hazelnoten!

Ingerediënten
100 gr gebrande hazelnoten
60 gr rietsuiker
85 gr zachte boter in stukjes
45 ml melk
1 tl vanille extract
220 gr bloem
beetje rietsuiker
 

Doe de hazelnoten en suiker in de keukenmachine en maal fijn. Of stamp de hazelnoten fijn en meng met de suiker. Voeg de boter toe en mix (of kneed) dit erdoor. Dan de melk en het vanille extract erdoor mengen en tenslotte de bloem. Mix (of kneed) tot een stevig deeg. Maak er een bol van en leg afgedekt een half uurtje in de ijskast. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht 1/2 cm dik uit. Steek/snijd er nu vormpjes uit en druk deze even in de rietsuiker. Heb je geen deegroller? Een wijnfles volstaat. 
Eventueel wat bloem op het deeg strooien om plakken te voorkomen.

Leg de koekjes op een bakplaat en laat ze 20 min. bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.

Buon appetito️!

Share |

Er zijn nog geen reacties Bij “Biscotti alle nocciole” »

Reageer op dit bericht

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl