Risotto met pompoen en salie
Wijntip: Roero Arneis DOCG
Je kunt ook een andere droge witte wijn nemen, maar deze matcht perfect bij dit gerecht! De salie is ook in het aroma van deze wijn te herkennen en de hazelnoten versterken het filmende element (de ‘vettigheid’) van de wijn.
Ingrediënten
30 gr boter
1 ui gesnipperd
½ flespompoen geschild en in blokjes van +/- 1 cm gesneden
2 eetl gehakte verse salie
250 gr risotto
1 liter groentebouillon
1 dl Roero Arneis of andere droge witte wijn
20 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
4 eetl geroosterde hazelnoten (5 min. in oven van 165˚C)
Peper en zout
Maak de bouillon zelf of breng een liter water in een pan aan de kook met 2 groentebouillonblokken. Houd het warm tot gebruik. Laat de boter in de pan smelten en fruit de ui glazig. Voeg de pompoen en de salie toe en bak dit even mee. Laat met de deksel op de pan stoven tot de pompoen bijna gaar is.
Voeg de risotto toe en laat even mee bakken tot er witte puntjes in de korrels te zien zijn. Giet vervolgens de witte wijn erbij en roer tot de rijst alle wijn heeft opgenomen. Giet nu beetje bij beetje de bouillon erdoor. Elke keer roeren totdat de rijst het vocht heeft opgenomen voordat je weer iets toevoegt. Roer uiteindelijk de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Buon appetito!