Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Risotto met pompoen en salie

« Terug

Wijntip: Roero Arneis DOCG

Je kunt ook een andere droge witte wijn nemen, maar deze matcht perfect bij dit gerecht! De salie is ook in het aroma van deze wijn te herkennen en de hazelnoten versterken het filmende element (de ‘vettigheid’) van de wijn.

Ingrediënten
30 gr boter
1 ui gesnipperd
½ flespompoen geschild en in blokjes van +/- 1 cm gesneden
2 eetl gehakte verse salie
250 gr risotto
1 liter groentebouillon
1 dl Roero Arneis of andere droge witte wijn
20 gr Parmezaanse kaas fijn geraspt
4 eetl geroosterde hazelnoten (5 min. in oven van 165˚C)
Peper en zout

Maak de bouillon zelf of breng een liter water in een pan aan de kook met 2 groentebouillonblokken. Houd het warm tot gebruik. Laat de boter in de pan smelten en fruit de ui glazig. Voeg de pompoen en de salie toe en bak dit even mee. Laat met de deksel op de pan stoven tot de pompoen bijna gaar is.
Voeg de risotto toe en laat even mee bakken tot er witte puntjes in de korrels te zien zijn. Giet vervolgens de witte wijn erbij en roer tot de rijst alle wijn heeft opgenomen. Giet nu beetje bij beetje de bouillon erdoor. Elke keer roeren totdat de rijst het vocht heeft opgenomen voordat je weer iets toevoegt. Roer uiteindelijk de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Buon appetito!

Share |

Er zijn nog geen reacties Bij “Risotto met pompoen en salie” »

Reageer op dit bericht

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl