Wijnadvies: Roero DOCG 2017 of een andere Nebbiolo.
1 kilo runderlappen, ½ tot ¾ liter nebbiolo wijn, 300 ml runderbouillon, zelf getrokken of van blokje naar keuze, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 2 takjes verse tijm, Circa 40 gram boter, Bloem, Zout/peper, Platte peterselie
Wijnadvies:Dolcetto d'Alba
25 gram ansjovis uit potje of blikje, zonder de olie, 1 teentje knoflook ( grofgehakt,1 minuut gefruit in een beetje olijfolie), ½ bos platte peterselie, Scheutje witte wijnazijn, Scheut olijfolie, Eventueel wat broodkruim om de smaak wat zachter te maken.
Wijnadvies: Birbet, Suris
400 gr bloem, 175 gr suiker, Snuf zout, Rasp van een halve citroenschil, 200 gr koude boter in stukjes, 2 eitjes, 200 gr abrikozenjam, 1 eidooier