Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor webstatistieken, gebruikerssessies en om zoekmachine vriendelijke slugs te wijzigen. Als u de site verder bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site. Lees meer Sluiten

Wijn & Spijs

Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.

 

Alle berichten gepubliceerd in

April 2022

Brasato al Nebbiolo

Wijnadvies: Roero DOCG 2017 of een andere Nebbiolo.

 

1 kilo runderlappen, ½ tot ¾ liter nebbiolo wijn, 300 ml  runderbouillon, zelf getrokken of van blokje naar keuze, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 2 takjes verse tijm, Circa 40 gram boter, Bloem, Zout/peper, Platte peterselie

Share |

Bagnetto Verde op Crostini

Wijnadvies:Dolcetto d'Alba
 

25 gram ansjovis uit potje of blikje, zonder de olie, 1 teentje knoflook ( grofgehakt,1 minuut gefruit in een beetje olijfolie), ½ bos platte peterselie, Scheutje witte wijnazijn, Scheut olijfolie, Eventueel wat broodkruim om de smaak wat zachter te maken.

Share |

Abrikozentaartje (Crostata alla confettura di albicocche)

Wijnadvies: Birbet, Suris

400 gr bloem, 175 gr suiker,  Snuf zout, Rasp van een halve citroenschil, 200 gr koude boter in stukjes, 2 eitjes, 200 gr abrikozenjam, 1 eidooier

Share |

Archief

Tags

Ik ben jonger dan 18 jaar Ik ben ouder dan 18 jaar
Telefoon: 0031 6 22 555 877
Email: info@vinologiwijnen.nl