Zoetzure Courgettes
Wijnadvies: ‘Sienra’ Coste Delle Rose
Laat het zoetzuur minimaal 3 weken trekken alvorens open te maken.
500 gr liefst kleine courgettes
1 ui
1 eetl zout
250 ml natuurazijn
150 gram suiker
1 cm verse kurkuma, geraspt, of 1 tl gemalen kurkumapoeder
1,5 tl mosterdzaad
Was de courgettes, snijd ze in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten als het een grote courgette is met harde zaden. Anders is het niet nodig. Snijd de courgette in partjes. Schil de ui en snijd in ringen. Meng dit in een kom met het zout en laat enkele uren staan. Schep de groenten vervolgens in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken.
Breng in een pan de rest van de ingrediënten aan de kook, laat enkele minuten koken en voeg het courgette mengsel toe, laat alles 5 minuten goed doorkoken.
Maak een aantal jampotjes plus deksels schoon in een pan met kokend water of was ze met soda en spoel goed af. Schep de groenten er in, vul af tot de rand met het kookvocht en draai de deksel erop. Draai de potjes om en laat ze af koelen.
Laat het zoetzuur minimaal 3 weken trekken alvorens open te maken.