Hartige rode rijst cake met Taleggio
Wijntip: Grignolino
Erg lekker en leuk in bakblik, vegetarisch gerecht.
100 gr rode rijst
100 gr courgette geraspt
2 takjes tijm
Een klontje boter
4 eitjes
Zout/peper
20 gr parmezaanse kaas geraspt
90 gr taleggio in blokjes gesneden
20 gr parmezaan geraspt door rijst met 4 eitjes en zout/peper.
90 gr talleggio eroverheen in blokjes. In bakblik in oven. 180 gr
Erg lekker en leuk in bakblik
Kook de rode rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat een beetje droogstomen. Verwarm de oven voor op 180˚ C
Stoof de courgette samen met de tijm in wat water met een klontje boter gaar.
Voeg de courgette, de Parmezaanse kaas en de eitjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Smeer met een drupje olie een bakvorm van 25cm x 12cm in en bekleed hem met vetvrij papier.
Bak het rijstbrood ongeveer een half uur in de oven. Je kunt controleren of hij goed is door even met een mesje, sateprikker, breinaald o.i.d. in prikken en kijken of hij er droog uitkomt