Wijnadvies: ‘Sienra’ Coste Delle Rose
Laat het zoetzuur minimaal 3 weken trekken alvorens open te maken.
Ben je op zoek naar authentieke Italiaanse recepten en bijpassende wijnen? Haal je hart op met deze pagina.
Wijnadvies: ‘Sienra’ Coste Delle Rose
Laat het zoetzuur minimaal 3 weken trekken alvorens open te maken.
Wijnadvies: Barbera d’Asti DOCG
Ook in vegetarische en veganistische variant
Wijntip: Roero Arneis DOCG
Je kunt ook een andere droge witte wijn nemen, maar deze matcht perfect bij dit gerecht! De salie is ook in het aroma van deze wijn te herkennen en de hazelnoten versterken het filmende element (de ‘vettigheid’) van de wijn.
Wijntip: Grignolino
Erg lekker en leuk in bakblik, vegetarisch gerecht.
Wijnadvies: Langhe Rosato
3 kleuren paprika’s met een heerlijke tonijn "salsa".
Wijnadvies: Vino Chinato
Deze kruidige likeurachtige wijn is een geweldig huwelijk met de volle chocoladesmaak van dit gerecht. Sinaasappel is in beide producten terug te vinden.
Heerlijke koekjes in de vorm van hartjes met gebrande hazelnoten!
Wijntip: Vino Chinato, altijd lekker met chocola!
Baci di dama ongeveer 20 stuks.
‘Dames kusjes’ heten natuurlijk zo omdat ze lijken op lippen die elkaar raken in een kus.
Wijnadvies: Roero DOCG 2017 of een andere Nebbiolo.
1 kilo runderlappen, ½ tot ¾ liter nebbiolo wijn, 300 ml runderbouillon, zelf getrokken of van blokje naar keuze, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1 laurierblad, 4 jeneverbessen, 3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 2 takjes verse tijm, Circa 40 gram boter, Bloem, Zout/peper, Platte peterselie
Wijnadvies:Dolcetto d'Alba
25 gram ansjovis uit potje of blikje, zonder de olie, 1 teentje knoflook ( grofgehakt,1 minuut gefruit in een beetje olijfolie), ½ bos platte peterselie, Scheutje witte wijnazijn, Scheut olijfolie, Eventueel wat broodkruim om de smaak wat zachter te maken.
400 gr bloem, 175 gr suiker, Snuf zout, Rasp van een halve citroenschil, 200 gr koude boter in stukjes, 2 eitjes, 200 gr abrikozenjam, 1 eidooier